„Око 80% прихода је од
клијената који читају
наш блог на сајту“

Марија Ђорђић
Књиговодствена агенција „Алибрис“, Београд
alibris.rs

Шта све може књиговођа на Интернету...

РНИДС: Изабрани сте на нашем Конкурсу „Прави примери интернет присуства“, као мала привредница, успешна у свом послу, али и у свом наступу на Интернету. По чему се разликујете од конкуренције?
МАРИЈА ЂОРЂИЋ:
 Поред квалитетних књиговодствених услуга, клијентима пружамо бесплатно саветовање и подршку у примени прописа који се односе на њихово пословање. Ажуран бесплатан садржај на тему пореза, финансија и књиговодства који објављујемо на блогу на нашем интернет сајту alibris.rs и онлајн интеракција са посетиоцима сајта кроз питања и одговоре је оно по чему се истичемо.

Шта бисте посебно истакли о фирми и њеном пословању?
Ми смо мала фирма, настала без великих улагања, са позитивним и стабилним пословањем, која остварује 80% прихода од клијената који су нас пронашли путем блога који пишемо на нашем веб сајту.

Зашто сте почели да користите Интернет у пословне сврхе?
Да бисмо били тамо где нас потенцијални клијенти траже.

Зашто сте изабрали да на Интернету будете присутни баш на .RS домену?
Наш фокус је домаће тржиште, па нам је .RS домен био логичан избор.

knjigovodja01

Да ли се пословни модел променио од кад користите Интернет?
Интернет користимо од оснивања фирме. Он олакшава комуникацију са клијентима, омогућава пренос информација великом број људи истовремено, и свакако нас чини ефикаснијим у том домену.

Да ли на сајту омогућавате неке додатне услуге које не бисте могли да пружате без Интернета?
Без интернет сајта, односно блога и слања нових објава путем мејлинг листе, не бисмо могли да пружимо постојећим и потенцијалним клијентима тако квалитетно информисање, а то је управо оно што нас истиче на тржишту.

Да ли на Интернету радите нешто што је иначе неуобичајено за бизнис као што је ваш?
Врло је ретко да књиговодствена агенција пише блог те учесталости и квалитета, на коме је сав садржај бесплатно доступан свим посетиоцима, као што то ми радимо већ четврту годину.

“Наш фокус је домаће тржиште, па нам је .RS домен био логичан избор.”

Како мерите успешност свог интернет присуства?
Анализом статистике посета сајту, бројем "претплатника" на мејлинг листи, бројем упита за наше услуге које добијамо са сајта, коментарима на сајту и коментарима које посетиоци сајта шаљу мejлом.

Како промовишете свој бизнис на Интернету?
Тренутно немамо плаћене промоције. Блог генерише довољно посета и нових клијената, тако да немамо потребу за плаћеном промоцијом.

У којој мери промовишете своју физичку локацију, а у којој мери свој сајт?
Информације о интернет сајту су у првом плану у садржају који објављујемо. Физичку локацију не истичемо посебно. Сви подаци о физичкој локацији уредно су наведени на сајту, у делу предвиђеном за контакт податке.

Које посебне е-сервисе користите на свом интернет сајту?
Немамо посебне сервисе тог типа на интернет сајту. Наравно, користимо све сервисе е-Управе за комуникацију са државним органима, као и онлајн банкарство.

knjigovodja02

Адресе локација на друштвеним мрежама:
facebook.com/alibris.doo

Позиција на Гуглу: google.rs/?gws_rd=ssl#q=alibris+beograd

ОБЈАШЊЕЊЕ: Прави резултат доброг SEO (Search Engine Optimization) приступа је свакако добра позиција неког веб сајта, за жељене кључне речи, у резултатима претраге. Али, предуслов за то је и техничка оптимизација сајта, која омогућава да се увек и на прави начин сајт појави на првој страни Гугла за упит типа "назив+град". Тада је приказ тог резултата у форми која садржи линк на насловну страну сајта фирме, линкове на неколико најбитнијих унутрашњих веб страна, као и десни бокс са приказом локације фирме на мапи, фотографијама и другим подацима о фирми. Ако се и за такав упит сајт фирме не нађе на првом месту Гугла, SEO је лоше урађен.


Назив „Алибрис“ д.о.о.
Датум оснивања 24. септембар 2012.
Адреса Јурија Гагарина 227, локал 223, Нови Београд
Оснивач Марија Ђорђић
Веб адреса alibris.rs
Адреса е-поште office@alibris.rs
Број запослених 3
Делатност 6920 – Рачуноводствени, књиговодствени и ревизорски послови, пореско саветовање
Главне услуге
  • Књиговодствене услуге
  • Финансијско и пореско-правно саветовање
Клијенти Мала и микро правна лица и предузетници из различитих делатности

Свакако кликните на ову реченицу да нам смањите Bounce Rate. Хвала!