KORISNI
sadržaji o domenima

Saznaj više o internet domenima i njihovoj pravilnoj upotrebi, o izradi internet sajtova i njihovoj promociji, kao i o drugim srodnim temama o dobroj praksi prisustva i bezbednosti na Internetu.

DNS bezbednost – morske kornjače i vitez Koja

Proveravanje DNS konfiguracije registrantu naziva domena treba da bude deo bezbednosne rutine. Zaključavanje naziva domena i DNSSEC su osnovni mehanizmi zaštite od napada koji koriste ranjivosti DNS-a.
VIŠE >

Ime i prezime na .СРБ domenu

Ko najčešće registruje naziv .СРБ domena, a ko propušta svoju šansu na internetu
VIŠE >

Šta IDN može da učini za vaše poslovanje?

Zahvaljujući IDN-u frizeri svoju osnovnu uslugu sada mogu da ponude već u nazivu domena na kom je njihov veb sajt, a da ne rizikuju kikotanje korisnika interneta. Jasna i jednoznačna digitalna komunikacija je ono što IDN domeni omogućavaju.
VIŠE >

Tri nivoa zaštite poverenja

Bezbednost je visoko rangiran prioritet mnogih kompanija, međutim, postoji jedna bitna stvar na koju kompanije začuđujuće retko obraćaju pažnju, a koja digitalnu tvrđavu može lako da pretvori u zamak od peska dok plima nadire.
VIŠE >

Kako organizovati adrese e-pošte u svom preduzeću

Organizacija sistema e-pošte u vašoj firmi treba da bude u skladu sa vašom internom organizacijom. To znači da svaki zaposleni treba da ima svoju adresu, ali i svako odeljenje može da ima svoju adresu e-pošte.
VIŠE >

100.000-ti .RS domen: UTS Balkan Tools alati za profesionalce i hobiste

Posle tačno 3686 dana od registracije prvog, 13. aprila 2018, registrovan je i 100.000-ti naziv .RS domena. Bio je to domen utsbalkantools.rs, a ovo je priča o firmi koja stoji iza njega.
VIŠE >

Osnovni pojmovi o registraciji naziva domena

Za početnike u poslovima registracije naziva domena, bitno je da razumeju neke opšte internet pojmove vezane za internet domene, kao i specifične pojmove vezane za sam proces registracije naziva domena.
VIŠE >

Registracija i aktiviranje naziva domena

Registracija naziva internet domena je prvi korak u uspostavljanju ličnog ili poslovnog internet identiteta.
VIŠE >

Promene podataka o registrovanim nazivima domena

Podaci o registrantu, administrativnom ili tehničkom kontaktu, kao i podaci o DNS serverima, su bitni podaci o domenu koji moraju da budu stalno ažurni.
VIŠE >

Produži registraciju naziva domena na vreme

Obrati pažnju na rokove za produžetak registracije svojih naziva .RS i .СРБ domena, jer u suprotnom neko drugi može da ih registruje po isteku datih rokova.
VIŠE >