Tibba: Оаза за труднице и маме које доје

FacebookLinkedinEmail
14.11.2022.
case study tibba.rs
„Трудноћа је благослов, а дојење поклон за цео живот” – мото је бренда Tibba намењеног трудницама и мамама. Иза ове породичне фирме стоје Милена и Немања Живановић, брачни пар који је израдом одевних предмета за комотну трудноћу и дискретно дојење почео да се бави спонтано, када су постали родитељи.

Како је настао бренд Tibba?

Немања Живановић: Замисао за бренд Tibba настао је када је Милена пре шест и по година остала у другом стању са нашим првенцем, Вуком. Како у датом моменту није било адекватне и комфорне одеће на тржишту, она је из сопствене потребе предложила да се ми позабавимо тиме.

Милена Живановић: Да, то је био први тренутак да дословно нисам имала шта да обучем. Та потреба се интезивирала када сам почела да дојим сина. Једноставно, на нашем тржишту нисам могла да нађем квалитетну, модерну трудничку гардеробу, па потом и гардеробу за дојење. Презентовала сам Немањи идеју, њему се идеја допала, а занимљиво је да је он дао име нашем бренду.

Немања Живановић: Да, смислио сам име које асоцира на стомачић, у овом случају онај најлепши − труднички. Лого нам је урадио дизајнер Стефан Коковић, а потом смо Милена и ја прионули на развијање бизниса, што није било нимало лако, с обзиром на то да нисмо имали никакве контакте ни искуства у текстилној индустрији. Куцали смо на врата многих производњи, али у почетку без успеха. Питали смо и пријатеље да ли познају некога ко би нам сашио малу количину артикала, и сасвим спонтално дошли до одговарајуће производње која је умела да препозна наш ентузијазам и добру идеју. Срећни смо што данас, 6 година касније, и оне производње које су нас на почетку одбиле желе да сарађују са нама.

Како су изгледали почеци бренда Tibba?

Милена Живановић: Било је стресно и забавно у исто време, ентузијастично, помало и неорганизовано, док се нисмо уходали.

На самом почетку радили смо све сами, магацин нам је био у стану, па смо прескакали кутије, што није било лако будући да смо у то време и постали родитељи двоје деце.

Мало смо спавали, доста радили, али и уживали у процесу стварања, били стрпљиви и – исплатило се.

Дакле, почели смо из наше дневне собе, а данас имамо много тога на шта можемо да будемо поносни: продавницу у центру Београда, развијене друштвене мреже, онлајн продавницу и извоз на инострана тржишта.

Драго ми је што је Tibba доказ да добра идеја, знање, труд и рад пронађу пут до успеха.

Немања Живановић: Веома је изазовно почети од нуле у текстилној индустрији. Првенствено зато што морате да купите материјале на велико, а затим и да шијете на велико, да би вам се посао уопште исплатио. И,грешке у текстилној индустрији скупо се плаћају. Сећам се да је једном производња погрешила, а ми нисмо извршили проверу, те су нам скројили и сашили цео контингент хеланки од погрешног, неодговарајућег материјала. Научили смо много из тог искуства.

Који су први изазови са којима сте се сусретали?

Милена Живановић: Као и свако ко тек почиње, и ми смо се сусретали са различитим изазовима. Олакшавајућа околност јесте била што сам ја из маркетинг и пи-ар бранше и нисам ушла у овај посао без јасног циља. Знала сам шта желим и како да то постигнем.

Све моје бивше колеге су нам максимално изашле у сусрет, те је, рецимо, наше прво ТВ гостовање у емисији Практична жена погледало око два милиона људи. Сваки бесплатан пи-ар текст, радијско и ТВ гостовање донело нам је нове купце и допринело да се за нас чује.

Истовремено, изнела сам две трудноће (у току две календарске године) у различитим периодима године, па сам знала и каква је одећа потребна будућим мамама.

Дакле, то моје практично искуство је било веома драгоцено.

Опет, да се Немања није укључио и организовао нашу фирму на најбољи могући начин, никада не бисмо постали ово што смо данас. Он се у нашој фирми бави оперативним делом и фининсијама, док сам ја задужена за креативни део и маркетинг. Једно без другог не може. 

Немања Живановић: Ми смо брачни пар на првом месту, а потом предузетници. Стога, ако неки парови размишљају да се отисну у предузетничке воде, важно је да посао оставе ван кућног прага, тј. да га не уносе у дом. Испрва смо били на све стране, све и свашта смо радили. То је узимало свој данак у виду времена и енергије.

Како смо расли и развијали се, ангажовали смо и мали тим да нас мало одмени у неким пословима, попут примања поруџбина, паковања и подршке корисницима. Немогуће је све постићи сам.

Који су вам сада највећи изазови и шта мислите зашто сте лидер у овој специфичној ниши?

Немања Живановић: Сада је највећи изазов инфлација. Управо због тога, у последњих годину дана били смо принуђени да коригујемо цене по неколико пута. Као и сви, уосталом.

Све што се дешава у земљи веома је стресно за мале и средње бизнисе попут нашег. Међутим, ми имамо велику срећу да, поред продаје у Србији и региону, своје производе успешно извозимо, што неоспорно употпуњује наше пословање. Извоз нас чини суфицитарним предузећем у држави.

Милена Живановић: Упркос разним изазовима са којима се сусрећемо, да − ми смо и даље лидер у својој категорији на домаћем и регионалном тржишту. Разлог томе лежи у чињеници да смо почели међу првима, да имамо квалитетан производ и да велики акценат стављамо на корисничку подршку. Верујемо да су задовољне маме најбоља реклама коју имамо, поготово оне које нам се изнова враћају са сваком новом трудноћом и периодом дојења. Отуда нам није ни падало на памет да компромитујемо квалитет зарад зараде.

Имате ли неки савет за будуће предузетнике?

Немања Живановић: Савршеног савета нема. Мора да се иде корак по корак. Но, данашња економија нема превише обзира према изградњи бизниса од нуле. Тера вас да много ризикујете да бисте успели, а истовремено вас приморава да се развијате. Примера ради, некад су генерације и генерације породица могле да живе од пар бакалница. Сада је то готово немогуће услед силних ланаца супермаркета. Исто важи и за мале бизнисе − ако не напредујете, онда назадујете.

Важно је истражити тржиште жељене нише. Не можете ући у посао без предходног истраживања.

По том питању, ми смо веома ограничени. Годишње у Србији има свега 50.000-60.000 трудница, па смо питање развоја решили тако што смо се окренули извозу. Прво смо се појавили на регионалном тржишту, тачније у Словенији и Хрватској. То је било сјајно искуство, али, нажалост, после три године и ковид пандемије та пословна сарадња је окончана.

Успешно радимо у Србији и Црној Гори, а најновија вест је да ћемо се ускоро наћи и на руском тржишту, ако политичка ситуација око извоза то дозволи. Тренутно смо у фази припреме документације и свега онога што је потребно за извоз.

Како сте дошли у ситуацију да извозите своје производе?

Немања Живановић: Први извоз смо имали 2018. године тако што смо преко пријатеља ступили у контакт са једном компанијом која је имала потребу да својим постојећем клијентима понуди квалитетну гардеробу за труднице. Људи су дошли на састанак, одушевили се нашим брендом, и сарадња је почела.

Потребне су извесне инвестиције да бисте се уопште упустили у извоз. Прво, морате унапред да произведете артикле које ћете извозити, пре него што добијете уплату. Друго, пожељно је да имате већи лагер и магацин ради евентуалне допуне, што у преводу значи да нећете много приходовати од прве наруџбине. Ми смо све постигли само са овим бизнисом, и то без позајмице, односно дизања кредита, и поносан сам на то.

Милена Живановић: Када је реч о руском тржишту, нисмо имали никакве „пријатељске везе”.

Људи су направили истраживање тржишта у Србији и региону, трагали су за најбољим брендом за труднице, и Tibba је победила. То је информација која нам је речена. Леп је осећај када вас неко кога не познајете контактира поводом тако велике ствари. Међутим, видећемо како ће ићи продаја на тако великом тржишту. И у овом случају идемо корак по корак. Стрпљење је кључ успеха.

Велики пажњу посвећујете корисничком сервису и имате препознатљив и присан однос са купцима. Колико вам је то помогло у пословању?

Немања Живановић: Да, имамо одану клијентелу. Разлог томе је квалитетан производ и мали број рекламација, што је кључно за посао, подједнако као и добар однос са купцима. Поштујемо људе који нас прате на друштвеним мрежама, као и оне који долазе у Tibba shop. И ценимо сваки коментар. Поред многобројних похвала, понекад добијемо коментар и да смо скупљи од познатих fast fashion брендова.

Разумем и такве коментаре. Људи не размишљају о томе на који начин се та гардероба производи и где. Ми смо домаћи производ, и наша производња је далеко скупља. Не можемо да се такмичимо са познатим брендовима по питању цена производње, али свакако можемо по питању квалитета, као и целокупним искуством куповине, односно брижном и приснијом корисничком подршком.

Милена Живановић: Увек смо искрени са нашим купцима. Једноставно, понашамо се онако како волимо да се други понашају према нама. У том опхођењу, љубазност и присност деле прво место. Зато и кажемо да је Tibba оаза за труднице и маме.

Како сте пословали када је пандемија била у јеку?

Милена Живановић: Током короне имали смо месец када смо пожелели да људи престану да купују.

Немања Живановић: Истина. То је било када смо сви били „под кључем” и људи су, једноставно, махнито наручивали. Дошло је до тога да смо брзо испразнили лагер, што је за нас такође био изазов. За време пандемије просто нисмо могли да предвидимо продају. Иначе, када сте шест година у послу, као што смо ми, можете да претпоставите каква ће продаја бити из године у годину. Ми, рецимо, пратимо податке и тачно знамо који су нам месеци ударни, а који нису.

Наравно, као и увек, постоје непредвиђене околности. Примера ради, једном нам се десило да нам окасни јесења колекција због фелеричног материјала. Иако смо већ имали урађене фотографије за колекцију, морали смо све изнова да радимо.

Милена Живановић: Једноставно, има ствари на које не можете да утичете. И оно што смо научили кроз ових шест година пословања јесте да се не нервирамо. Јако је важно да се човек не нервира, већ да у оно што ради улије љубав, стрпљење и енергију коју поседује.

Поред гардеробе, у свом асортиману имате и уље. О чему је тачно реч?

Милена Живановић: Да, у нашој понуди, осим гардеробе, имамо и уље за превенцију стрија. Будући да сваке године унапређујемо понуду, дошли смо на идеју да мамама понудимо и врхунско природно уље јер знам колико је нега коже важна и у трудноћи. 

У сарадњи са Ароматерапистом, домаћим брендом који се бави производњом природне козметике, произвели смо уље које је за кратко време постало омиљено многим мамама, али и онима који нису у благословеном стању. Користе га и моје пријатељице, користим га и ја, као и наша деца.

Реч је о пажљиво одабраним састојцима, који су 100% природни и хране кожу. Tibba мама уље је скупило у себи много квалитетних хладно цеђених уља која брзо регенеришу кожу, омекшавају је и спремају за све физичке изазове.

Људи из Ароматерапист тима спојили су најбоље састојке без јефтиних сировина које праве масу. Поносна сам на овај наш производ и топло га препоручујем.

Да ли имате у плану да додатно проширите асортиман?

Милена Живановић: Наравно. Имамо много идеја, али није увек лако идеју спровести у дело. На пример, годинама покушавамо да у Србији израдимо квалитетне грудњаке за дојење и доњи веш за труднице. Читав процес иде изузетно споро и веома је скуп.

То је, за сада, моја неостварена жеља.

Имамо у плану и Tibba премијум, колекцију гардеробе за маме од најфинијих материјала, као што су, рецимо, свечане свилене хаљине. Жеља ми је и да познати домаћи дизајнери креирају за бренд Tibba. То би било сјајно!

Ко данас чини Tibba тим?

Немања Живановић: Имамо свега неколико стално запослених у фирми, све се своди на аутсорсинг. Никада нисмо пожелели да имамо сопствену проиводњу и много стално запослених радника, јер би то само значило да бисмо и ми радили по цео дан. Наша визија живота није само посао, желимо и да уживамо са својом децом, путујемо, бавимо се хобијима.

Милена Живановић: Ми смо и пре овога имали добре послове, остварени смо по питању каријере, што је свакако лепо.

Tibba је настала из љубави, а не из потребе да се заради новац.

Када човек ради оно што воли и када верује у то што ради, онда се универзум постара да вам се све коцкице поклопе.

Имате своју продавницу у Чумићевом сокачету. Да ли планирате да отворите још негде?

Милена Живановић: Ако бисмо отварали продавницу, то би било у Новом Саду. Имамо доста купаца из Војводине. Истини за вољу, имамо купце из целе Србије, и то путем интернет продавнице.

Немања Живановић: Сјајно је што људи из целе Србије све више купују онлајн, али одлично је имати и продавницу, јер људи могу да пробају и виде оно што их занима. Видећемо, ослушкујемо тржиште, можда Tibba продавница буде и у главним градовима региона, а не само у Србији.

Поменули сте друштвене мреже. Колико су вам оне значајне?

Милена Живановић: Куриозитет је да смо прво направили налоге на друштвеним мрежама, а тек потом сајт. Кренули смо од нуле, а данас нас на Фејсбуку и Инстаграму прати око 60.000 људи, мада ми не придајемо много значаја бројкама на друштвеним мрежама, јер оне често немају везе са самом продајом. Пажњу посвећујемо квалитетном и инспиративном садржају. Као и брзини одговора, јер знамо колико је то важно. Не можете одговорити на поруку неколико сати или дан касније. Професионалност се огледа у начину опхођења, али и у брзини одговарања на питања клијената.

А колико вам је сајт важан?

Немања Живановић: Сајт је нама вид презентације, директне продаје и информација. Мишљења сам да сваки бизнис треба да има свој сајт, поготово што су трошкови ниски. Уз мало труда, можете и сами да направите сајт, а само присуство на интернету је од великог значаја за већину бизниса. 

Зашто сте одабрали .rs домен?

Немања Живановић: Зато што смо ми бренд из Србије који, на известан начин, представља своју земљу. Ово су српски производи и отуда .rs домен.

Милена Живановић: И поносни смо на ту чињеницу.

 

 

FacebookLinkedinEmail