5Seasons: Луксузни хотел за псе

FacebookLinkedinEmail
15.11.2023.
5Seasons: Луксузни хотел за псе
Одлазите на зимовање, летовање или пословни пут али, нажалост, свог вољеног пса не можете повести са собом? Шта радити? Коме можете поверити на чување вашег оданог крзненог пријатеља? Решење је једноставно – 5Seasons луксузни хотел за псе, који је у београдском насељу Барич створила Миња Мицов, предузетница која је овај посао покренула након што се и сама срела са проблемом проналажења смештаја за свог љубимца.

Како се родила идеја да отворите хотел за псе?

Миња Мицов: Настали смо из личне потребе. Наиме, у то време, кад год би требало да отпутујемо, ниједан смештај за чување паса у Београду није пружао услове какве смо желели за нашег крзненог другара. Стога, након што сам одлучила да уђем у предузетничке воде, овај посао се сам наметнуо као оно што ћу покренути.

Од самог почетка сам зацртала да све мора бити по највишим стандардима. Нисам желела да 5Seasons буде само још једно место где се чувају пси, већ да покренем прави хотел за псе где је све пространо, чисто и уредно и где пси уживају једнако као и људи који одседну у хотелу.

Сваки почетак је тежак. Који су били ваши највећи изазови?

Миња Мицов: Испрва, нисмо наишли на разумевање комшилука зато што су веровали да градимо азил за псе. Но, одобровољили су се када су се уверили да је реч о уређеном хотелу за куце и сада смо, слободно могу рећи, у љубави.

Истовремено, био је прави подвиг регистровати хотел у складу са његовом наменом, јер наш систем не препознаје објекат као што је хотел за псе, али успели смо да пронађемо решење.

Да ли је било тешко наћи адекватне запослене?

Миња Мицов: Искрено, увек је тешко наћи праве особе за било који посао. Поготово за овај зато што је он веома одговоран. Ми смо хотел са капацитетом за 32 пса и недопустиво је да се неко просто не појави на послу. Међутим, ми имамо срећу да смо нашли дивне људе који заиста маре за псе.

Колико имате запослених?

Миња Мицов: Ван сезоне имамо петоро стално запослених. Када дође лето и време годишњих одмора, тада смо пребукирани и морамо да ангажујемо додатну радну снагу, па нас буде по седморо-осморо у смени.

Шта је оно што 5Seasons издваја од других хотела за псе?

Миња Мицов: За почетак, све четвороножне госте довозимо и одвозимо климатизованим возилом. Једном када се овде нађу, имају на располагању готово пола хектара имања, а оно је подељено у пет целина које обухватају полигоне за игру и пољане за истрчавање, где сви пси могу безбрижно да се истрче и изиграју. У летњем периоду ту је и базен у коме пси могу да се расхладе, пливају и играју, тако да смо један од ретких хотела на Балкану који пружа овакву врсту забаве и уживанције за псе.

Такође, пошто знамо да је напуштање дома велики стрес за пса, строго водимо рачуна да следимо његову рутину и ритам. Дакле, хранимо га и шетамо у складу са распоредом на који је навикао код куће.

Када дође време за одлазак на починак, сваки пас има своју кућицу, које су квадратуре од 6 до 12 , тако да има места и за оне недружељубиве. Такође, увек имамо дежурног ветеринара који се стара о свим здравственим потребама крзнених гостију.

Да ли је базен доступан и за псе који не одседају у вашем хотелу?

Миња Мицов: Наравно. Неретко нам долазе пси са посебним потребама како би, са својим терапеутом, радили неопходне вежбице. Такође, посећују нас и власници који само желе да се купају и пливају са својим псима.

Да ли је потребно унапред резервисати смештај?

Миња Мицов: Да, поготово у јулу и августу, као и током зимских месеци зато што тада радимо са смањеним капацитетом – имамо 14 кућица са грејањем. Наравно, ако имате расу која је имуна на зиму, попут хаскија који и зими воли боравак на отвореном и под ведрим небом, за вас ће увек бити места.

Какви су вам планови за даље?

Миња Мицов: Тренутно се наши познаници из Италије и Шпаније распитују о франшизингу, јер су се одушевили када су видели шта ми имамо да понудимо на пољу чувања паса. Но, о том – потом.

У истих мах, у мени и даље тиња жеља да отворим пансион за псе сениоре, односно за псе у годинама, којима је потребна посебна нега. Нажалост, још се нису створили сви услови за такав подухват, али активно радимо на томе.

5Seasons има и свој сајт. Колико вам он значи за пословање?

Миња Мицов: И те како нам значи, посебно када су у питању клијенти странци. Они путем сајта могу да сазнају више о нашем хотелу за псе, пошаљу упит за смештај и напослетку нам повере свог кућног љубимца на чување.

Зашто сте одабрали .rs домен?

Миња Мицов: Зато што је било сасвим логично – ми смо локални бизнис који послује искључиво у Србији. Двојбе заиста није било.

 

FacebookLinkedinEmail