... да заштитиш идеју за свој будући посао или пројекат

РЕГИСТРУЈ ЧИМ ПОМИСЛИШ!
Озбиљне компаније чак и идеје за своје будуће пословне подухвате штите регистрацијом назива домена, јер ко их први региструје - његови су.

Напредак савремених интернет комуникација учинио је да није довољно да штитиш само оно што већ имаш, већ треба да размишљаш и унапред, и то не само у оквирима реалног, него и сајбер света. Не мораш одмах да имаш и интернет сајт, али за било коју добру идеју биће ти потребан назив домена за неки будући сајт.

Називи интернет домена штите добре идеје и први корак у заштити сваке нове идеје везане за посао, живот или забаву је регистрација назива интернет домена. Притом, треба имати увек у виду да Гугл у претрази даје предност сајтовима на локалним, националним интернет доменима, какви су управо наши .RS и .СРБ.

У свету је данас уобичајено да се пре реализације неке нове пословне или друге идеје, провери да ли је слободан и назив интернет домена који се поклапа са називом нове фирме или организације, будућег бренда, личног блога или друштвене акције... Добра идеја заслужује да одмах добије и свој назив домена, а касније он може да се користи као део веб и имејл адресе. Важно је само бити први, јер назив домена може имати само једног власника и ко га први региструје – његов је.

Назив домена постаје кључна бренд идентификација, а можеш да га региструјеш врло повољно, за свега пар хиљада динара. Поседовање правог назива домена касније може да вреди многоструко више, тако да је то добра инвестиција.

Да ли је назив .RS и .СРБ домена слободан или не, можеш да сазнаш преко Whois упита на адреси www.domen.rs/whois, веб сервиса који даје информацију о статусу назива домена, то јест да ли већ има власника, или је резервисан, или слободан за регистрацију.

САЗНАЈ ВИШЕ: