Politika korišćenja kolačića na veb sajtovima Fondacije RNIDS

FacebookLinkedinEmail

PRIHVATANJE KOLAČIĆA

Veb sajtovi Fondacije „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS), koriste kolačiće (eng: cookies) - tekstualne datoteke koje sadrže male količine informacija, a koje vaš veb pregledač (eng: browser) preuzima sa sajta i čuva na računaru, mobilnom telefonu ili nekom drugom uređaju koji koristite za pristup Internetu.

Korišćenje kolačića omogućava neke funkcionalnosti naših sajtova, kao i vaše bolje korisničko iskustvo.

Saglasnost za korišćenje kolačića i isključivanje

Molimo da imate u vidu da ukoliko ne prihvatite kolačiće, nećete biti u prilici da u potpunosti iskoristite sve funkcionalnosti naših veb sajtova.

Potpuno ste slobodni da izaberete da li želite da vaš uređaj automatski prihvata i čuva sve tipove kolačića i to možete da podesite u svom veb pregledaču. U njegovom meniju možete isključiti prihvatanje kolačića i/ili izbrisati sve kolačiće koji se trenutno nalaze na vašem uređaju.

Prilikom posete našim veb sajtovima, pojaviće se obaveštenje u kom se traži vaša saglasnost za korišćenje kolačića. Ukoliko ne želite da prihvatite kolačiće i ako ispraznite svoj veb pregledač na gore opisan način, veb sajtovi RNIDS-a i alati koje koristimo neće imati pristup vašim podacima.

Izuzetak od ovoga je situacija u kojoj koristite opciju Gugl pretrage na našim veb sajtovima. Korišćenjem ove opcije saglasni ste sa upotrebom kolačića ovog servisa. Podaci koji se ovom prilikom prosleđuju Guglovim servisima su anonimizovani i ni na koji način ne omogućavaju ličnu identifikaciju pojedinačnih korisnika.

Korišćenjem našeg sajta bez da ste kliknuli na „Da“ ili „Ne“ u obaveštenju koje se pojavi prilikom vaše prve posete, saglasni ste sa upotrebom kolačića na našem sajtu.

KORISNI LINKOVI:

Tipovi kolačića koji se koriste na našim veb sajtovima

RNIDS-ovi sajtovi koriste sledeće kolačiće:

Gugl analitika

Kako bismo analizirali posećenost naših veb sajtova, pratili čitanost određenih sadržaja i unapredili internet prisustvo RNIDS-a, koristimo Gugl analitiku.

Kolačići Gugl analitike koji se mogu naći na vašem uređaju prikupljaju informacije o tome kako koristite naš sajt. Ovi podaci su anonimizovani i korišćenjem Gugl analitike ni na koji način nije moguće identifikovati pojedinačnog korisnika.

KORISNI LINKOVI:

Fejsbuk

Naši sajtovi koriste Fejsbukove kolačiće koji prate da li ste prilikom posete sajtu ulogovani na svoj Fejsbuk profil.

RNIDS nema pristup vašim privatnim podacima, niti na osnovu ovih kolačića može da identifikuje pojedinačne korisnike.

U okviru svojih promotivnih aktivnosti, RNIDS može koristiti anonimizovane podatke koje koje Fejsbukov sistem za oglašavanje daje na raspolaganje.

KORISNI LINKOVI:

Kolačić za izbor jezika

Neki naši sajtovi mogu koristiti kolačić za praćenje izbora jezika. Ovaj kolačić pamti koji ste jezik za prikazivanje sadržaja na sajtu izabrali prilikom poslednje posete, tako da u narednoj poseti vidite sadržaj na istom jeziku.

Ovaj kolačić ni na koji način ne može identifikovati pojedinačnog korisnika i koristi se za poboljšanje korisničkog iskustva posetilaca naših veb sajtova.

Alati za deljenje sadržaja na društvenim mrežama

Sajtovi RNDIS-a mogu da koriste alate za deljenje sadržaja na društvenim mrežama, kao što su Facebook, LinkedIn, Twitter i Google+ vidžeti. Oni  mogu da prikupljaju podatke koji se tiču vašeg korišćenja našeg sajta. Ukoliko podelite bilo kakve lične podatke putem ovih alata, društvene mreže na kojima su podaci podeljeni mogu da ih prikupe i koriste.

Obrada i korišćenje tih podataka regulisani su politikama o privatnosti društvenih mreža čiji su alati primenjeni na našim veb sajtovima. RNIDS nema kontrolu nad pravnim licima koja su vlasnici tih društvenih mreža, niti snosi odgovornost ukoliko ta pravna lica koriste vaše lične podatke.

Ostali podaci koje RNIDS sakuplja

Upravljanje ostalim podacima o ličnosti koje RNIDS sakuplja i obrađuje, regulisano je našom Politikom privatnosti koju možete pročitati na sledećoj adresi: https://www.rnids.rs/impresum/politika-privatnosti.

FacebookLinkedinEmail