100.000-ти .RS домен: UTS Balkan Tools алати за професионалце и хобисте

FacebookLinkedinEmail
29.08.2019.
100.000-ти .RS домен: UTS Balkan Tools алати за професионалце и хобисте

После тачно 3686 дана од регистрације првог, 13. априла 2018, регистрован је и 100.000-ти назив .RS домена. Био је то домен utsbalkantools.rs, а ово је прича о фирми која стоји иза њега.

Компанија UTS Balkan Tools jе млада мешовита српско-италијанска компанија у Београду која је почела са радом у фебруару 2018. године. Главна делатност ове фирме је дистрибуција резних алата, ручних алата, машина и алата за машинску индустрију, али и алата врхунског квалитета за хобисте.

Иза ове фирме стоје три особе: Алесандро Фаварето, Ана Дробњак и Силвано Витиело, који удруженим снагама желе да на домаће тржиште донесу новитете са Запада који ће унапредити пословање српских фирми.

zaposleni

Како се зачела идеја о отварању UTS Balkan Tools фирме баш у Србији?

Ана Дробњак: Основна идеја за формирање компаније UTS Balkan Tools потекла је од главног инвеститора и директора фирме Италијана - Алесандра Фаварета. Он се већ више од 10 године у Италији бави дистрибуцијом резних алата. Имао је прилику да упозна неке људе са наших простора и, пре две године, је дошао у Србију и посетио Београд који му се изузетно допао. Алесандро је овде наишао на, како је сам рекао, "добар терен". Успоставили смо сарадњу и тако се родила идеја да се отвори UTS Balkan Tools.

Ствари су даље текле без проблема?

Ана Дробњак: Прво смо направили анализу тржишта, за шта нам је требало дуже од годину дана. Почетна идеја нам је била да се фирма бави искључиво дистрибуцијом резних алата – урезница, нарезница, бургија… Међутим, кроз анализу коју смо спровели, закључили смо да је боље да употпунимо понуду машинама и алатима којих нема на нашем тржиту, а које су на Западу већ узеле маха и добро се позиционирале у машинској индустрији. Зато смо пронашли и домаће добављаче за већи број изузетно квалитетних артикала које дистрибуирамо, а који ће бити, да тако кажемо, прилог ономе што су наши главни производи – механичка зглобна рука, која је потпуна новост на тржишту Западне Европе.

masina

Силвано Витиело: Ова машина пружа могућност да се на њу монтира било која врста електричног алата – брусилица, бушилица… и има велики опсег рада што је веома значајно за самог оператера и очување његовог здравља. Оно што је посебан куриозитет везан за ову машину, јесте то што наши клијенти стално проналазе нова поља њене примене која у Италији где се производи, још нису узеле маха. У Италији она се примењује примарно у машинској и аутомобилској индустрији, док је у Србији користе у процесу обраде камена и различитим другим делатностима.

Друга машина која је потпуна новина је машина са три крака за урезивање и нарезивање навоја. Она је електрична са brushless мотором што омогућава контролу брзине обртаја чиме се штеде и материјал и сам алат којим се ради.

Поред професионалних алата, имате и оне који су интересантни хобистима.

Ана Дробњак: Од свих машина које имамо у понуди, увек имамо и мањи, основни модел који је адекватан за хобисте и далеко приступачнији ценом. Код нас има много људи са златним рукама и малих занатлија којима су овакве машине намењене и доступне.

alat

Каква је ситуација са клијентима? Да ли их тешко проналазите?

Ана Дробњак: Веома нам је драго да што смо одмах успели да пронађемо добре сараднике и клијенте. "ICM Electronics" из Новог Сада, на пример, је компанија која је већ наш клијент који је пронашао да је примена наших машина за њих од великог значаја.

Како сте се до сада представили потенцијалним клијентима?

Ана Дробњак: Излагали смо на 44. Међународном сајму грађевинарства у Београду и посетио нас је велики број локалних фирми али и већи број компанија са Кипра, из Турске, Македоније и земаља у окружењу. Били смо изузетно задовољни посетом и рекламом коју смо постигли на сајму нарочито зато што је велики број људи дошао наменски да посети наш штанд и то управо захваљујући сајту који смо подигли пре самог сајма.

Ту смо мало ризиковали са доменом. Наиме, прво смо регистровали фирму, а тек онда купили домен, па је постојала могућност да домен не буде слободан, али имали смо среће.

Домен сте регистровали на петак 13. Откуд то, с обзиром да се овај датум сматра баксузним?

Ана Дробњак: Ми смо мешовита српско-италијанска фирма у односу 2 према 1 – двојица Италијана и ја из Србије. Зашто је то значајно за ову причу? Па, у Италији се баксузним сматра петак 17. Пошто је за целокупан маркетинг задужен мој колега Силвано Витиело, он није водио рачуна о томе да би требало да избегне петак 13. али, очигледно, да нам је овај датум ипак био срећан.

domen

С обзиром на то да је главни инвеститор и директор ваше комапаније Италијан, зашто сте одабрали баш .RS домен?

Силвано Витиело: Наши напори су усмерени на српско тржиште и стварање квалитетних пословних односа са другим фирмама у Србији. Управо је то разлог због ког смо одабрали .RS домен и свој сајт направили на српском језику. Домаће тржиште захтева домаћи домен, то је најлогичнија опција за развијање посла у Србији.

Који су наредни кораци за вашу младу компанију?

Ана Дробњак: Пре свега планирамо да се фокусирамо на маркетинг, што је данас неопходно да би нас тржиште упознало и препознало као доброг партнера који је спреман да сваком клијенту изађе у сусрет и одговори на најбољи могући начин свим њиховим захтевима. Нашим клијентима и добављачима желимо да, пре свега будемо добар партнер, па тек онда да им будемо добављач. Сматрамо да је то једини начин за добро и здраво пословање. У том смислу могу да кажем да већ имамо партнерске фирме, као што је "OXO алати" из Београда, са којом одлично сарађујемо и функционишемо у оба смера - и као добављачи и као клијенти и ми њима и они нама. Верујем да је значајно да напоменем да у њиховој малопродаји могу да се нађу сви наши артикли у сваком тренутку, по малопродајним ценама.

Силвано Витиело: Врло смо срећни што нам већ пристижу  посебни захтеви везано за артикле и машине који код нас нису присутни. То нам је од изузетне важности као знак да смо на добром путу и да нас на тржишту већ препознају као фирму која, иако врло млада, има потенцијал да употпуни понуду целокупног тржишта недостајућим артиклима.

FacebookLinkedinEmail