Друштвени медији нису одговор на све

Присуство на друштвеним мрежама не треба да буде основа, већ само део вашег наступа на Интернету. Зашто је то тако, прочитајте у ауторском тексту Микелеа Нејлона, директора ирске компаније "Blacknight Internet Soultions", ког овде преносимо у целости.

blog.blacknight.com
Photo: blog.blacknight.com

Ми у организацији „Blacknight“ смо заговорници друштвених медија. Често их користимо, и у пословном и у приватном животу. Чак нудимо и сет алата који малим привредницима омогућава да управљају својим присуством у друштвеним медијима.

Ипак „друштвено“ НИЈЕ одговор на све. Друштвене мреже су у сталном успону и паду. Фејсбук, Твитер, Инстаграм и остали се труде да зараде. А ако им не плаћате директно, онда сте заправо ви производ.

Зашто је ово важно?

Реч је о контроли.

Ако сте мали предузетник који започиње посао, схватамо зашто бисте се радије определили само за „друштвено“, али желимо да вас упозоримо да то није добра идеја. Никако.

Шта кад друштвена мрежа промени свој алгоритам?

Шта кад ваш пост буде уклоњен без упозорења?

Шта кад су ваше слике оцењене као „неприхватљиве“? (А чак и не морају да буду толико „прљаве“ да би их чистунске друштвене мреже сматрале проблематичнима)

Шта кад вам без упозорења угасе страницу на Фејсбуку?

А шта кад ваши постови нису никоме видљиви?

Употреба друштвених медија има много позитивних страна – то не поричемо. Али ако немате сопствени веб-сајт и сопствени домен, никад нећете заиста бити господар своје судбине. Увек ћете зависити од туђе милости.

ИЗВОРНИ ТЕКСТ: http://blog.blacknight.com/social-media-isnt-answer-everything.html

Свакако кликните на ову реченицу да нам смањите Bounce Rate. Хвала!