pitajte.rs вебинар: е-фискализација – да ли смо припремљени на прави начин

FacebookLinkedinEmail
21.04.2022.

Рокови за потпуни прелазак на нови модел фискализације су се готово истекли, но постоје још нека специфична и спорна питања у вези са самом применом новог модела фискализације. На предстојећем pitajte.rs вебинару, 4. маја у 19 часова, биће понуђен преглед свих релевантних детаља и обавеза које доноси примена новог модела фискализације, комплетан концепт, обавезе и рокови али и одговори на нека од отворених, спорних питања. Вебинар су припремили порески саветници из ревизорско-консултантске компаније BDO, а слушаћемо излагање Уроша Преочанина – директора сектора за пореско саветовање у BDO Србија.

На вебинару добијамо одговоре на следећа питања:

  • Које су то новине које нам доноси Закон о фискализацији
  • Шта представља електронски фискални уређај
  • Ко су обвезници који морају примењивати нова правила дефинисана Законом о фискализацији
  • Привредне делатности које немају обавезу издавања рачуна сходно Закону о фискализацији
  • Разумевање комплетног поступка фискализације које обвезник мора да примени
  • Које су то све врсте фискалних докумената која ће бити у употреби
  • Врсте фискалног рачуна и типови трансакција који се наводе у фискалном рачуну
  • Специфичности у вези са издавањем фискалних рачуна код појединих трансакција
  • Актуелна и спорна питања у вези са применом Закона о фискализацији

Питање предавачу и пореским експертима из компаније BDO поставите на овом линку!

Урош Преочанин ради на позицији директора сектора за пореско саветовање у BDOСрбија. Пореско искуство је стицао на пројектима у Републици Србији, Црној Гори и Северној Македонији. Како руководилац био је ангажован  на великом броју пројеката који обухватају домаће и међународне активности пореског планирања, групно структурирање, трансферне цене, пореску ревизију, симулације пореских контрола, разне друге услуге из области пореског саветовања и тренинга из области пореза.

Ангажован је као предавач на разним обукама на тему примене пореске регулативе, а држао је и обуке за тимове Пореске управе Републике Србије у сврху унапређења ефикасности контрола трансферних цена.

Пре него што је постао део тима за пореско саветовање компаније BDO,Урош је стекао велико искуство радећи у big4 и другим респектабилним ревизорско-консултантским компанијама на пројектима који су обухватали пореско планирање, дијагностичке студије(due diligence), пореску ревизију, трансферне цене, те успостављање процедура за управљање најзначајнијим пореским облицима за неке од највећих компанија и финансијских институција у региону.

Урош је члан Српског фискалног друштва (СФД) и Међународне фискалне асоцијације (IFA).

Пратите вебинар на Јутјуб каналу РНИДС-а:

О pitajte.rs вебинарима

Организујемо их са циљем да понудимо одговоре на бројна питања о пословању на интернету. Сваке прве среде у месецу од 19 часова можете да пратите вебинаре на којима ће изабрани стручњаци говорити о различитим изазовима које онлајн бизнис доноси, али и одговарати на конкретна питања из области за коју су стручни, а која постављате ви!

Поставите питања и предложите предаваче за предстојеће pitajte.rs вебинаре.

Пратите наше садржаје на domen.rs, објаве на друштвеним мрежама и Јутјуб канал РНИДС-а да бисте сазнали теме предстојећих вебинара. Или се пријавите на наш њузлетер Доменске вести и све наведене и бројне друге информације стизаће једном месечно у ваш инбокс.

FacebookLinkedinEmail