pitajte.rs вебинар: Како ускладити предузетничке и бизнис аспекте пословања

FacebookLinkedinEmail
19.01.2022.

Ко је Алиса у земљи менаџмента? На ово питање одговор добијамо 4. фебруара од 20 часова током петог pitajte.rs вебинара чија је тема „Како ускладити предузетничке и бизнис аспекте пословања“ предавача Игора Лазаревића.

У свету предузетништва постоји једна заблуда која гласи – све је уживање. Ова заблуда се најчешће испољава кроз нереално очекивање предузетника да ће се бавити само оним што воли да ради и да ће у свом послу максимално уживати. А онда, када се сусретне са стварним светом бизниса и свим изазовима који уз њега долазе, дешава се „хладан туш“ и почетничко разочарање.

Циљ вебинара је да помогне предузетницима да разумеју шта подразумева бизнис аспект и које све изазове са собом носи менаџмент у пракси, да уравнотеже своја очекивања, да се не заљубе у своје производе и да не полете превише са великим очекивањима. Такође, да им се предочи друга страна предузетничке медаље – бизнис страна.

Коме је намењен вебинар? Пре свега предузетницима и свима онима који започињу нове пословне подухвате. Такође, намењен је и онима који већ имају послове које воде, али и онима који желе да прошире своја знања и искуства у области менаџмента и бизниса.

Овај вебинар ће сагледати следеће теме:

 • Шта све подразумева вођење бизниса?
 • Које су разлике између менаџера, лидера и предузетника?
 • Како уравнотежити технолошке и бизнис аспекте пословања?
 • Како се усклађују „стратегија“ и „структура“ бизниса?
 • Које су фазе у животном циклусу једног бизниса?
 • Како да иноватор и бизнисмен коегзистирају?
 • Како избећи замку превелике комплексности?
 • Како направити систем који ће подржати развој?
 • Како делегирати послове, а задржати контролу?
 • Како скалирати бизнис, а избећи колапс?
 • Како градити одрживи бизнис?

Шта још желите знати о односу предузетништва и менаџмента? Поставите питање предавачу на овом линку!

Игор Лазаревић је магистар економије и пословни саветник са више од 20 година искуства и учешћем у преко 100 пројеката у областима стратешког планирања, пословне трансформације, корпоративног управљања, организационог развоја, M&A, управљања процесима, маркетинга, HR менаџмента, рада са ЕУ фондовима, фармацеутског менаџмента, развоја стартапа, локалног развоја и развоја цивилног друштва.

Радио је у секторима фармације, информационих и комуникационих технологија (ИКТ), производње, медија, енергетике, невладиним организацијама, локалним самоуправама, сектором малих и средњих предузећа (МСП) итд, као и са ЕУ и иновативним стартапима. Сарађивао је са субјектима као што су Хемофарм, Галеника, Феринг, Медисон, АЛИМС, Mobilkom Austria, Puzzle Software, Делта холдинг, Европска комисија, Ekonom:east, Conference Republic, Cards Print, Линк група итд.

Председник је удружења Сви за науку и члан је Удружења за унапређивање клиничких испитивања (КЛИНИС), Удружења е-Развој и Алумни клуба Економског факултета у Београду. Похађао је већи број стручних усавршавања у земљи и иностранству. Аутор је преко 150 стручних текстова у неким од водећих портала и часописа у региону. У последњих неколико година ради и као професионални тренер и предавач.

Пратите вебинар на Јутјуб каналу РНИДС-а:

 

О pitajte.rs вебинарима

Организујемо их са циљем да понудимо одговоре на бројна питања о пословању на интернету. Сваког првог петка у месецу од 20 часова можете да пратите вебинаре на којима ће изабрани стручњаци говорити о различитим изазовима које онлајн бизнис доноси, али и одговарати на конкретна питања из области за коју су стручни, а која постављате ви!

Поставите питања и предложите предаваче за предстојеће pitajte.rs вебинаре.

Пратите наше садржаје на domen.rs, објаве на друштвеним мрежама и Јутјуб канал РНИДС-а да бисте сазнали теме предстојећих вебинара. Или се пријавите на наш њузлетер Доменске вести и све наведене и бројне друге информације стизаће једном месечно у ваш инбокс.

FacebookLinkedinEmail