ЗНАМО СЕ СА НЕТА!

Здраво, ово је право место за предузетнике, занатлије и све оне који свој лични рад или породични бизнис желе да представе и на Интернету!

Данас вас директно саветује наш успешни сајбер предузетник, познатији као nazivfirme.co.rs.

сајбер предузетник
Признајем, ја сам истовремено и човек и предузетник! Двоструки идентитет, такорећи. Што би се рекло - физичко лице с печатом... Мада, слабо користим печат, јер све што могу обављам преко Интернета: рекламирање, уговарање, фактурисање... банка, књиговођа, порези... а и друге приватне ствари, знаш на шта мислим... Комшије ме знају по мом рођеном imeprezime.in.rs, а муштерије по званичном nazivfirme.co.rs, и сви кажу "Знамо се са Нета!". Зато за мене сајбер идентитет, и лични и пословни - нема цену! А да ли тебе муштерије и конкуренција препознају на Интернету? Тачније, да ли твој бизнис има и свој сајбер идентитет?
мајстор
МАЈСТОР МИЛЕ:
А шта је уопште тај сајбер идентитет? Какве то везе има са мојом малом занатском радњом?
сајбер предузетник
Да би имао сајбер идентитет, мораш на Интернету да имаш нешто своје, па хајде да ти прво објасним шта није сајбер идентитет. Твоја фирма се на Интернету појављује само преко туђих интернет локација, било да су то друштвене мреже, неке од бесплатних платформи за постављање презентација, или плаћене огласне платформе (са оскудним информацијама) – то није сајбер идентитет. Иако мислиш да тамо имаш нешто своје, то је само привид, јер на свим тим локацијама немаш, у ствари, никакву контролу, јер си тамо само подстанар, а "станодавци" могу већ сутра да те удаље са те, своје локације. Ако си икад био подстанар, разумеш о чему причам. Тако би се твоја фирма нашла "на улици", без препознатљиве интернет адресе, то јест без видљивог интернет присуства. Ако си још и за адресу е-поште користио неки њихов интернет домен или други бесплатни имејл сервис (такође на нечијем туђем домену) - ето још једног комуникационог проблема... А без потпуне контроле таквих ствари, нема ни сајбер идентитета.
фризер
ЦИЦА ФРИЗЕРКА:
Шта онда препоручујеш да ми занатлије урадимо, да нам се то не деси?
сајбер предузетник
Ако си власник фирме, буди и власник интернет домена своје фирме, звучи логично, зар не? Потребна ти је трајна, само твоја адреса, преко које увек, сви, лако могу да пронађу и препознају твоју фирму на Интернету, а баш то омогућава интернет домен. Само на свом интернет домену можеш да градиш свој пословни сајбер идентитет! Нека твој пословни интернет домен постане део твоје пословне веб адресе, на којој је твој сајт, и адресе пословне е-поште, преко које комуницираш са свим својим муштеријама, добављачима и сарадницима, јер је тако и поузданије и професионалније.
транспорт
ЖИКА ТРАНСПОРТ:
Како то могу да урадим?
сајбер предузетник
Региструј интернет домене са називом своје фирме, а ако је потребно и са називима својих производа или услуга. При избору назива домена води рачуна о томе да он друге асоцира на твој посао, твоје производе и услуге, јер по њему ћеш бити препознатљив на Нету. Осим тога, мораш да обратиш пажњу на одређена ограничења, јер не може било шта да пише у називу домена. У вези с тим, прегршт корисних и практичних савета имаш на страни "Избор националног домена". Кад смислиш назив свог домена, треба да провериш да ли је слободан, а онда га региструјеш код неког од овлашћених регистара.
бравар
БРАВАР МАШИН:
Како се региструју интернет домени и колико ће то да ме кошта?
сајбер предузетник
Регистрацију назива националних .RS и .СРБ домена можеш да обавиш преко неког од овлашћених регистара. У најбољем случају, могуће је да цео процес избора, регистрације и плаћања назива домена обавиш и онлајн, на сајту неког од њих. Тада цео процес регистрације можеш да обавиш у року од неколико минута. Цена твог пословног .CO.RS (или .ПР.СРБ) интернет домена кошта мање од хиљаду динара годишње, зависно од одабраног овлашћеног регистра. Наравно, можеш, ако желиш, да региструјеш и нешто скупљи назив домена са само .RS или .СРБ на крају, али су .CO.RS и .ПР.СРБ управо и ценовно прилагођени малим бизнисима.
зубар
ВАША ЗУБАРКА:
А шта све могу касније да урадим са својим доменом?
сајбер предузетник
Сајт на коме се налазиш управо детаљно објашњава шта све можеш да урадиш са својим доменом. Одабери неки (или неке) од седам примера из колоне са десне стране, зависно од својих потреба. Кад имаш свој домен, своје "парче Интернета", можеш са њим да радиш шта пожелиш, ограничен си само својом маштом, тачније - могућностима и потребама.


САЗНАЈ ВИШЕ:

Свакако кликните на ову реченицу да нам смањите Bounce Rate. Хвала!