pitajte.rs vebinar: e-fiskalizacija – da li smo pripremljeni na pravi način

FacebookLinkedinEmail
21.04.2022.

Rokovi za potpuni prelazak na novi model fiskalizacije su se gotovo istekli, no postoje još neka specifična i sporna pitanja u vezi sa samom primenom novog modela fiskalizacije. Na predstojećem pitajte.rs vebinaru, 4. maja u 19 časova, biće ponuđen pregled svih relevantnih detalja i obaveza koje donosi primena novog modela fiskalizacije, kompletan koncept, obaveze i rokovi ali i odgovori na neka od otvorenih, spornih pitanja. Vebinar su pripremili poreski savetnici iz revizorsko-konsultantske kompanije BDO, a slušaćemo izlaganje Uroša Preočanina – direktora sektora za poresko savetovanje u BDO Srbija.

Na vebinaru dobijamo odgovore na sledeća pitanja:

  • Koje su to novine koje nam donosi Zakon o fiskalizaciji
  • Šta predstavlja elektronski fiskalni uređaj
  • Ko su obveznici koji moraju primenjivati nova pravila definisana Zakonom o fiskalizaciji
  • Privredne delatnosti koje nemaju obavezu izdavanja računa shodno Zakonu o fiskalizaciji
  • Razumevanje kompletnog postupka fiskalizacije koje obveznik mora da primeni
  • Koje su to sve vrste fiskalnih dokumenata koja će biti u upotrebi
  • Vrste fiskalnog računa i tipovi transakcija koji se navode u fiskalnom računu
  • Specifičnosti u vezi sa izdavanjem fiskalnih računa kod pojedinih transakcija
  • Aktuelna i sporna pitanja u vezi sa primenom Zakona o fiskalizaciji

Pitanje predavaču i poreskim ekspertima iz kompanije BDO postavite na ovom linku!

Uroš Preočanin radi na poziciji direktora sektora za poresko savetovanje u BDOSrbija. Poresko iskustvo je sticao na projektima u Republici Srbiji, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji. Kako rukovodilac bio je angažovan  na velikom broju projekata koji obuhvataju domaće i međunarodne aktivnosti poreskog planiranja, grupno strukturiranje, transferne cene, poresku reviziju, simulacije poreskih kontrola, razne druge usluge iz oblasti poreskog savetovanja i treninga iz oblasti poreza.

Angažovan je kao predavač na raznim obukama na temu primene poreske regulative, a držao je i obuke za timove Poreske uprave Republike Srbije u svrhu unapređenja efikasnosti kontrola transfernih cena.

Pre nego što je postao deo tima za poresko savetovanje kompanije BDO,Uroš je stekao veliko iskustvo radeći u big4 i drugim respektabilnim revizorsko-konsultantskim kompanijama na projektima koji su obuhvatali poresko planiranje, dijagnostičke studije(due diligence), poresku reviziju, transferne cene, te uspostavljanje procedura za upravljanje najznačajnijim poreskim oblicima za neke od najvećih kompanija i finansijskih institucija u regionu.

Uroš je član Srpskog fiskalnog društva (SFD) i Međunarodne fiskalne asocijacije (IFA).

Pratite vebinar na Jutjub kanalu RNIDS-a:

O pitajte.rs vebinarima

Organizujemo ih sa ciljem da ponudimo odgovore na brojna pitanja o poslovanju na internetu. Svake prve srede u mesecu od 19 časova možete da pratite vebinare na kojima će izabrani stručnjaci govoriti o različitim izazovima koje onlajn biznis donosi, ali i odgovarati na konkretna pitanja iz oblasti za koju su stručni, a koja postavljate vi!

Postavite pitanja i predložite predavače za predstojeće pitajte.rs vebinare.

Pratite naše sadržaje na domen.rs, objave na društvenim mrežama i Jutjub kanal RNIDS-a da biste saznali teme predstojećih vebinara. Ili se prijavite na naš njuzleter Domenske vesti i sve navedene i brojne druge informacije stizaće jednom mesečno u vaš inboks.

FacebookLinkedinEmail