pitajte.rs vebinar: Kako uskladiti preduzetničke i biznis aspekte poslovanja

FacebookLinkedinEmail
19.01.2022.

Ko je Alisa u zemlji menadžmenta? Na ovo pitanje odgovor dobijamo 4. februara od 20 časova tokom petog pitajte.rs vebinara čija je tema „Kako uskladiti preduzetničke i biznis aspekte poslovanja“ predavača Igora Lazarevića.

U svetu preduzetništva postoji jedna zabluda koja glasi – sve je uživanje. Ova zabluda se najčešće ispoljava kroz nerealno očekivanje preduzetnika da će se baviti samo onim što voli da radi i da će u svom poslu maksimalno uživati. A onda, kada se susretne sa stvarnim svetom biznisa i svim izazovima koji uz njega dolaze, dešava se „hladan tuš“ i početničko razočaranje.

Cilj vebinara je da pomogne preduzetnicima da razumeju šta podrazumeva biznis aspekt i koje sve izazove sa sobom nosi menadžment u praksi, da uravnoteže svoja očekivanja, da se ne zaljube u svoje proizvode i da ne polete previše sa velikim očekivanjima. Takođe, da im se predoči druga strana preduzetničke medalje – biznis strana.

Kome je namenjen vebinar? Pre svega preduzetnicima i svima onima koji započinju nove poslovne poduhvate. Takođe, namenjen je i onima koji već imaju poslove koje vode, ali i onima koji žele da prošire svoja znanja i iskustva u oblasti menadžmenta i biznisa.

Ovaj vebinar će sagledati sledeće teme:

 • Šta sve podrazumeva vođenje biznisa?
 • Koje su razlike između menadžera, lidera i preduzetnika?
 • Kako uravnotežiti tehnološke i biznis aspekte poslovanja?
 • Kako se usklađuju „strategija“ i „struktura“ biznisa?
 • Koje su faze u životnom ciklusu jednog biznisa?
 • Kako da inovator i biznismen koegzistiraju?
 • Kako izbeći zamku prevelike kompleksnosti?
 • Kako napraviti sistem koji će podržati razvoj?
 • Kako delegirati poslove, a zadržati kontrolu?
 • Kako skalirati biznis, a izbeći kolaps?
 • Kako graditi održivi biznis?

Šta još želite znati o odnosu preduzetništva i menadžmenta? Postavite pitanje predavaču na ovom linku!

Igor Lazarević je magistar ekonomije i poslovni savetnik sa više od 20 godina iskustva i učešćem u preko 100 projekata u oblastima strateškog planiranja, poslovne transformacije, korporativnog upravljanja, organizacionog razvoja, M&A, upravljanja procesima, marketinga, HR menadžmenta, rada sa EU fondovima, farmaceutskog menadžmenta, razvoja startapa, lokalnog razvoja i razvoja civilnog društva.

Radio je u sektorima farmacije, informacionih i komunikacionih tehnologija (IKT), proizvodnje, medija, energetike, nevladinim organizacijama, lokalnim samoupravama, sektorom malih i srednjih preduzeća (MSP) itd, kao i sa EU i inovativnim startapima. Sarađivao je sa subjektima kao što su Hemofarm, Galenika, Fering, Medison, ALIMS, Mobilkom Austria, Puzzle Software, Delta holding, Evropska komisija, Ekonom:east, Conference Republic, Cards Print, Link grupa itd.

Predsednik je udruženja Svi za nauku i član je Udruženja za unapređivanje kliničkih ispitivanja (KLINIS), Udruženja e-Razvoj i Alumni kluba Ekonomskog fakulteta u Beogradu. Pohađao je veći broj stručnih usavršavanja u zemlji i inostranstvu. Autor je preko 150 stručnih tekstova u nekim od vodećih portala i časopisa u regionu. U poslednjih nekoliko godina radi i kao profesionalni trener i predavač.

Pratite vebinar na Jutjub kanalu RNIDS-a:

 

O pitajte.rs vebinarima

Organizujemo ih sa ciljem da ponudimo odgovore na brojna pitanja o poslovanju na internetu. Svakog prvog petka u mesecu od 20 časova možete da pratite vebinare na kojima će izabrani stručnjaci govoriti o različitim izazovima koje onlajn biznis donosi, ali i odgovarati na konkretna pitanja iz oblasti za koju su stručni, a koja postavljate vi!

Postavite pitanja i predložite predavače za predstojeće pitajte.rs vebinare.

Pratite naše sadržaje na domen.rs, objave na društvenim mrežama i Jutjub kanal RNIDS-a da biste saznali teme predstojećih vebinara. Ili se prijavite na naš njuzleter Domenske vesti i sve navedene i brojne druge informacije stizaće jednom mesečno u vaš inboks.

FacebookLinkedinEmail