pitajte.rs vebinar: Uvod u oglašavanje na društvenim mrežama

FacebookLinkedinEmail
05.04.2022.

Oglašavanje na društvenim mrežama, pre svega Fejsbuku i Instagramu, podrazumeva mnogo više od jednostavnog, a popularnog boost post-a. Tokom pitajte.rs vebinara Aleksandar Radukin, digital performance manager i suosnivač digitalne kreativne agencije Homepage, govorio je o tome kako postaviti dobar temelj – imati funkcionalan sajt, dobro zaštiti svoje naloge i stalno brinuti o bezbednosti istih, a zatim upoznati sam alat sa kojim se radi. Govorio je o funkcionalnostima Business manager-a i Ads manager-a, o izboru adekvatnih ciljeva kampanja koje se postavljaju, načinu na koji se biraju ciljne grupe i ulozi Fejsbuk Piksela.

Tokom izlaganja ukazivao je na zamke mreža zbog kojih se može doći u situaciju da se zaista „bacaju pare“ i objašnjavao da je za ovladavanje „mašinom“ potrebno znanje, ali i strpljenje, što po sebi znači ulaganje, ali ulaganje koje se isplati.

radukin pitajte vebinar

Istakao je da Fejsbuk nudi više od 200 parametara putem kojih je moguće targetirati publike, a da je stalno testiranje odgovora izabranih publika na ponudu koja se daje, sadržaj koji im se plasira put koji vodi do dobrih konverzija. Govorio je o nekoliko parametara na osnovu kojih se može zaključiti da li kampanje rade u korist biznisa koji ih realizuje – da li postoji likvidnost, da li se ostvaruje zarada, da li je i koliko puta vraćen iznos uložen u oglašavanje (ROI, ROAS) itd.

Aleksandar je odgovorio na sledeća pitanja publike:

  • Kako će se najava Gugla o ukidanju third party cookies odraziti na internet oglašavanje kakvo danas poznajemo, kada više ne bude moguće klasično targetiranje?
  • Zbog čega Ads manager na Fejsbuku više ne radi svoj posao kao i pre i koje su solucije za ovu godinu?
  • Šta mislite o korišćenju softvera poput Social Blade i sl. kao pomagala za bolje targetiranje, heštagovanje i sl.
  • Kako se dolazi na organski način do pratilaca na Instagramu i Fejsbuku?

Preuzmite prezentaciju sa vebinara 9 saveta za pametno oglašavanje na društvenim mrežama.

Pogledajte snimak vebinara:

Narednih meseci očekuju nas novi vebinari, a vi predložite predavače i pripremite pitanja. Pogledajte i druge pitajte.rs vebinare

Pratite naše sadržaje na domen.rs, objave na društvenim mrežama i Jutjub kanal RNIDS-a da biste saznali teme predstojećih vebinara. Ili se prijavite na naš njuzleter Domenske vesti i sve navedene i brojne druge informacije stizaće jednom mesečno u vaš inboks.

FacebookLinkedinEmail