... да га употребиш за своју имејл адресу

КОМУНИЦИРАЈ ПОД СВОЈИМ ДОМЕНОМ!
Само имејл адреса са твојим сопственим називом домена је увек твоја, зато немој непотребно да рекламираш интернет провајдера или бесплатне имејл сервисе.

Колико си пута себе довео у следећу комуникациону ситуацију: "Пошаљи ми на онај мој мејл на Јахуу... Не, не, тај презиме па име је на Хотмејлу, немој тамо, он је ухакован...  Чекај, боље шаљи на овај нови на Џимејлу, због величине фајлова..."

Или си можда, ко зна због чега, одлучио да промениш свог дугогодишњег интернет провајдера. А сви твоји пријатељи, родбина  и клијенти знају баш ТУ твоју имејл адресу, која на свом крају, после знака "@", садржи назив домена сада већ бившег интернет провајдера.

Мислио си да имаш своју имејл адресу, а испоставило се да је то, уствари, туђа имејл адреса. А шта се дешава кад останеш без те кобајаги "своје" адресе: мораш свима да јавиш нову адресу, да промениш податке на визит картама, да промениш параметре за приступ разним веб сајтовима... Много непотребног посла...

Само твој сопствени назив интернет домена даје ти могућност да имаш своју трајну, лично одабрану имејл адресу, преко које увек, сви, лако могу да те контактирају! По цени од свега неколико стотина динара можеш да региструјеш свој .IN.RS назив домена и да на свом домену успоставиш своју личну имејл адресу типа ja@imeprezime.in.rs.

Поједини интернет провајдери нуде услугу тзв. паркирања домена, то јест да ако преко њих региструјеш неки од назива националних интернет домена, добијеш потпуно бесплатно или уз веома малу накнаду, приступ контролном панелу и подешавању параметара. Та услуга ти омогућава да подесиш прослеђивање електронске поште са свог домена на жељену имејл адресу (нпр. на неки од бесплатних имејл сервиса) и да, по потреби, лако и брзо сам промениш адресу за прослеђивање. Подешавање параметара кроз контролни панел није нарочито сложена операција, а увек је на располагању и техничка подршка интернет провајдера.

А да ли си приметио да је већина спам порука послата са имејл адреса које нису на националним интернет доменима, као што су наши .RS и .СРБ? Разлог за то је једноставан: корисници наших националних домена морају приликом регистрације домена да дају тачне, потпуне и важеће податке, који се с времена на време и проверавају. Националне интернет домене не могу да региструју неидентификоване фирме или појединци, а Whois сервис омогућава да се сазна ко је власник неког националног интернет домена и налази се на адреси www.domen.rs/whois.

САЗНАЈ ВИШЕ: