ЗНАМО СЕ СА НЕТА!

Здраво, ово је право место за све оне који желе да се лично или породично представе и на Интернету!

Данас вас директно саветује наш популарни сајбер лик, познатији као imeprezime.in.rs.

сајбер лик
Признајем, ја сам истовремено и човек и предузетник! Двоструки идентитет, такорећи. Што би се рекло - физичко лице с печатом... Мада, слабо користим печат, јер све што могу обављам преко Интернета: рекламирање, уговарање, фактурисање... банка, књиговођа, порези... а и друге приватне ствари, знаш на шта мислим... Комшије ме знају по мом рођеном imeprezime.in.rs, а муштерије по званичном nazivfirme.co.rs, и сви кажу "Знамо се са Нета!". Зато за мене сајбер идентитет, и лични и пословни - нема цену! А да ли тебе, осим комшија и пријатеља у „офлајну“, неко препознаје и на Интернету? Тачније, да ли имаш и свој сајбер идентитет?
баја
БАЈА А НЕ РАЈА:
Да ли ми је као сајбер идентитет довољно то што ме има на разним друштвеним мрежама?
сајбер лик
Пааа, не баш... На Нету и око њега постоје три врсте људи: Интернет Бескућник, Интернет Подстанар и Интернет Власник. Они су описани у басни "Три интернет прасета", прочитај је у слободно време. Да будемо искрени, ти си тренутно Интернет Подстанар, нешто као сајбер Мирко Топаловић из "Маратонаца" ("... они све зграбили... мораш све од њих да тражиш... ти, бре, не знаш шта је твоје..."). Само што су ови сајбер Топаловићи у ствари мултинационалне компаније, у чијем су власништву сви друштвени медији, на којима си ти само Интернет Подстанар! Време је да коначно заузмеш своје парче Интернета. Јер, не би био први коме се десило, да му, ко зна због чега, укину налог на друштвеној мрежи и да одједном остнеш и без садржаја које си постовао и без адресе, то јест без видљивог интернет присуства. Ако си још и за адресу е-поште користио неки њихов интернет домен или други бесплатни имејл сервис (такође на нечијем туђем домену) - ето још једног комуникационог проблема... А без потпуне контроле таквих ствари, нема ни сајбер идентитета.
цица
ФЕШН ПРОФЕШН:
Шта онда препоручујеш да ја, као модна блогерка, урадим да ми се то не деси?
сајбер лик
Постани Интернет Власница, а шта би друго?! Потребно ти је само твоје парче сајбер простора, твоја трајна, лично одабрана веб адреса, преко које увек, сви, лако могу да те пронађу и препознају на Интернету. Да имаш свој лични сајбер идентитет! У преводу, да имаш свој сопствени интернет домен, који је основа сајбер идентитета. Кад твој лични интернет домен постане део твоје личне веб адресе и адресе е-поште, убудуће ће те по њему сви знати на Интернету.
породица
ПОРОДИЦА ПЕТРОВИЋ:
Како то могу да урадим, за себе а можда и за целу фамилију, свеједно?
сајбер лик
Региструј свој назив интернет домена, са својим именом, породичним презименом или надимком. При избору назива домена за своје личне потребе мораш да обратиш пажњу на одређена ограничења, јер не може било шта да пише у називу домена. У вези с тим, прочитај неке корисне и практичне савете које имаш на страни "Избор националног домена". Кад смислиш назив свог домена, треба да провериш да ли је слободан, а онда да га региструјеш код неког од овлашћених регистара.
беба
СРЕЋНА МАМА:
Желим да моја беба има домен са својим именом, па кад порасте да буде прави дигитални урођеник. Како се региструју ти интернет домени и колико ће то да ме кошта?
сајбер лик
Да, тако су урадиле и неке холивудске звезде са својим потомцима. Регистрацију назива националних .RS и .СРБ домена можеш да обавиш преко неког од овлашћених регистара. У најбољем случају, могуће је да цео процес избора, регистрације и плаћања назива домена обавиш и онлајн, на сајту неког од њих. Тада цео процес регистрације можеш да обавиш у року од неколико минута. Цена личног .IN.RS или .ОД.СРБ интернет домена кошта свега неколико стотина динара годишње, зависно од одабраног овлашћеног регистра. Наравно, можеш, ако желиш, да региструјеш и нешто скупљи назив домена са само .RS или .СРБ на крају, али су .IN.RS и .ОД.СРБ управо и ценовно прилагођени личним потребама.
деда
ТРАДИЦИОНАЛИСТА:
Планирам да првом приликом направим сајт о свом чувеном деди, али тренутно имам само нешто на друштвеним мрежама. Шта да радим до тада са својим доменом?
сајбер лик
Сајт на коме се налазиш управо детаљно објашњава шта све можеш да урадиш са својим доменом. Одабери неки (или неке) од седам примера из колоне са десне стране, зависно од својих потреба. Препоручујемо ти број 7, јер се он бави баш личним доменима.


САЗНАЈ ВИШЕ:

Свакако кликни на ову реченицу да нам смањиш Bounce Rate. Хвала!