pitajte.rs vebinar: Crowdinvesting

FacebookLinkedinEmail
13.03.2023.

Prve srede ovog meseca premijerno je prikazan pitajte.rs vebinar u kom smo pričali o Crowdinvesting-u.

Gost i predavač u ovom izdanju vebinara bio Luka Pejović, finansijski savetnik u BDO Ventures d.o.o. – Ventu.rs.

Luka je kroz rad na srpskom tržištu, imao je priliku da se upozna sa problemima domaće privrede prouzrokovanih manjkom alternativnih izvora kapitala, i baš tako se rodila ideja da se mladim kompanijama ponudi inovativna finansijska usluga i na taj način reši, ili barem ublaži, njihov problem sa finansiranjem. Kao rezultat ovih stremljenja, nastala je prva srpska crowdinvesting platforma Ventu.rs.

Teme o kojima je Luka govorio u martovskom izdanju pitajte.rs vebinara su:

  • Crowdinvesting
  • Finansijska analiza
  • Kupovina i spajanje preduzeća
  • Finansiranje malih i srednjih preduzeća
  • Investiranje

Luka nas je proveo kroz ceo proces ove vrste investiranja, objasnio kao izgledaju pripreme za kampanju, sama kampanja i period koji sledi nakon kampanje. Zatim je ukazao koje su to sve marketinške, finansijske i ostale prednosti Crowdinvestinga kao i kome je naročito korisna ova vrsta investiranja.

Na kraju je predstavio par uspešnih primera - kompanija koje su koristile Crowdinvesting u svom rastu i poslovanju, i ukazao na univerzalne principe po kojima ovaj način investiranja funkcioniše.

Još puno korisnih saveta relevantnih za Crowdinvesting možete pogledati na snimku vebinara:

 

Narednih meseci nas očekuju novi vebinari, a vi predložite predavače i pripremite pitanja. Pogledajte i druge pitajte.rs vebinare koje smo do sad realizovali.

FacebookLinkedinEmail