КОРИСНИ
садржаји о доменима

Сазнај више о интернет доменима и њиховој правилној употреби, о изради интернет сајтова и њиховој промоцији, као и о другим сродним темама о доброј пракси присуства и безбедности на Интернету.

Како организовати адресе е-поште у свом предузећу

Организација система е-поште у вашој фирми треба да буде у складу са вашом интерном организацијом. То значи да сваки запослени треба да има своју адресу, али и свако одељење може да има своју адресу е-поште.
ВИШЕ >

100.000-ти .RS домен: UTS Balkan Tools алати за професионалце и хобисте

После тачно 3686 дана од регистрације првог, 13. априла 2018, регистрован је и 100.000-ти назив .RS домена. Био је то домен utsbalkantools.rs, а ово је прича о фирми која стоји иза њега.
ВИШЕ >

Основни појмови о регистрацији назива домена

За почетнике у пословима регистрације назива домена, битно је да разумеју неке опште интернет појмове везане за интернет домене, као и специфичне појмове везане за сам процес регистрације назива домена.
ВИШЕ >

Регистрација и активирање назива домена

Регистрација назива интернет домена је први корак у успостављању личног или пословног интернет идентитета.
ВИШЕ >

Промене података о регистрованим називима домена

Подаци о регистранту, административном или техничком контакту, као и подаци о DNS серверима, су битни подаци о домену који морају да буду стално ажурни.
ВИШЕ >

Продужи регистрацију назива домена на време

Обрати пажњу на рокове за продужетак регистрације својих назива .RS и .СРБ домена, јер у супротном неко други може да их региструје по истеку датих рокова.
ВИШЕ >

Пренос и трансфер назива домена

Током животног циклуса неког интернет домена долази и до потребе за његовим преносом на другог регистранта или трансфером код другог овлашћеног регистра.
ВИШЕ >

Подаци о домену и њихов значај

Приликом регистрације националних интернет домена .RS и .СРБ, регистранти су дужни да овлашћеним регистрима РНИДС-а доставе одређени скуп података, који морају да буду тачни и потпуни.
ВИШЕ >

Интернет домени и безбедност

Национални интернет домени пружају већи степен поузданости и безбедности и за посетиоце и за власнике .RS сајтова.
ВИШЕ >

Како да заштитите свој интернет домен

Један од озбиљних облика сајбер криминала је преузмање контроле над регистрованим доменом, што изазива недоступност интернет сервиса или преусмеравање корисника ка сервисима које контролише нападач.
ВИШЕ >